ذخاير چربي اضافي ميتواند زندگي روزمره ما را تحتتأثير قرار دهد. جدا از خطرات سلامتي، عزتنفس را كاهش ميدهند كه براي هيچكس خوب نيست. خوشبختانه راههاي زيادي براي هدف قراردادن رسوبات چربي وجود دارد. يكي از بهترين راهها استفاده از روشهاي پيكرتراشي بدن است. پيكرتراشي بدن يك روش كنترل شده كاهش چربي و كانتورينگ بدن است.
پيكرتراشي بدن چه كاري ميتواند براي شما انجام دهد؟
آيا شما از آن دسته افرادي هستيد كه از تجمع چربي هاي سرسخت رنج ميبرند؟ و با وجود رژيم لاغري و ورزش منظم نمي توانيد از شرشان خلاص شويد؟ علاوه بر اين، سلولهاي چربي خطوط بدن را منحرف ميكنند و اغلب ظاهر آن را شلتر از آنچه هست نشان ميدهند. بسياري از بيماران ميدانند كه پيكرتراشي ميتواند به اين امر كمك كند. درعينحال، با پيكرتراشي مي توان چربي هاي اضافه را برداشت و در نقاطي كه كمبود چربي دارند قرار داد. اين كار معمولا براي زيبايي و كانتورينگ بيشتر بدن انجام مي شود. در واقع هدف از پيكرتراشي اين است كه بعد از درمان از اندام خود كاملاً راضي باشيد؛ بنابراين اين عمل بهويژه براي:
- شكم و پهلوها
- بازوها
- رانها
مزاياي پيكرتراشي چيست؟
درمورد مزاياي پيكرتراشي ميتوان به موارد زير اشاره كرد؛
- مي توانيد بدن خود را تنها در يك جلسه بدون ورزش شديد يا رژيم غذايي غيرممكن لاغر كنيد
- سريع و آسان انجام مي شود
- عوارض جانبي كمتري نسبت به روشهاي جايگزين دارد
- نتايج طولاني مدت
- براي بيماران با شرايط خاص
- براي زنان باردار
- كساني كه كل بدن آنها چاق است و چاقي موضعي ندارند. كساني bmi بدنشان بالا است و به اصلاح كل بدنشان چاق است بايد از ديگر روش هاي لاغري مانند رژيم و جراحي لاغري استفاده كنند.
به چه كساني توصيه نميشود؟
منبع: bariatricsurgery.ir
برچسب:
،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۲۷ دى ۱۴۰۲ساعت:
۰۹:۵۲:۱۲ توسط:نت وير موضوع:
با توجه به جراحي لاغري شخص و توصيه ي جراح و متخصص تغذيه، برنامه غذايي هر فرد مي تواند متفاوت باشد.
اما رژيم جراحي لاغري و توصيه ي روتيني وجود دارد كه در ادامه به آن مي پردازيم.
هفته اول بعد از جراحي
در هفته اول بعد از عمل بيمار تنها اجازه از نوشيدني هاي رقيقي دارد كه هيچ تكه اي از ميوه يا گوشت و... در آن نباشد. در اين وضعيت بدن فرد به شرايط عادت كرده و معده دچار سوزش نخواهد شد.
هفته دوم بعد از جراحي
در هفته ي دوم فرد مي تواند مصرف سوپ و نوشيدني هايي مانند اسموتي، شير و انواع آبميوه هاي طبيعي را شروع كند و به ميزاني كه اشتها دارد از اين مواد استفاده كند.
هفته سوم و چهارم بعد از جراحي
در هفته ي سوم و چهارم شرايط كمي ساده تر شده و فرد مي تواند در برنامه غذايي خود، مواد غذايي پوره شده از انواع غذاها، ميوه هاي له شده و سبزيجات داشته باشد.
در اين دو هفته فرد بايد وعده هاي غذايي خود را به ۶ وعده برساند و هر وعده را از تعداد قاشق كم مانند ۲ قاشق شروع كرده و به تدريج آن را زياد كند.
هفته پنجم بعد از جراحي
در پنجمين هفته بعد از عمل اسليو معده برنامه غذايي دوباره تغيير خواهد كرد و فرد مي تواند مصرف غذا هايي چون گوشت چرخ كرده، انواع املت ها و انواع سبزيجات را از سر بگيرد.
در كل فرد در هفته ي پنجم اجازه ي استفاده از انواع مواد غذايي نرم را دارد و هيچ گونه محدوديتي در اين زمينه وجود ندارد. تنها نكته ي مهم در هفته پنجم كاهش تعداد وعده هاي غذايي است كه بايد به ۳ تا ۴ وعده، بدون ميان وعده كاهش يابد.
هفته ششم به بعد
پس از گذشت ۶ هفته و در هفته هاي بعد، بيمار مي تواند به برنامه غذايي پيش از عمل خود برگردد و تنها نكته اي كه بايد رعايت كند ميزان كالري مصرفي مي باشد. اين افراد حتما بايد ۳ وعده غذاي ثابت را ميل كنند كه كالري مورد نياز از ۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰ كيلوكالري مي باشد.
منبع: bariatricsurgery.ir
برچسب:
،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۱۸ دى ۱۴۰۲ساعت:
۱۱:۱۷:۲۳ توسط:نت وير موضوع:
اسليو معده يك نوع جراحي لاغري است كه در اين روش حجم معده ي بيمار توسط پزشك جراح كاهش مي يابد. عمل اسليو معده محبوبيت بسيار زيادي را در بين جراحان چاقي پيدا كرده است.
برخلاف جراحي باي پس معده كه در آن اجزاء معده از شكم فرد خارج نمي شود، در عمل اسليو معده ۷۵ تا ۸۰ % معده ي بيمار برداشته مي شود. درنتيجه اين عمل، يك جراحي غيرقابل بازگشت است. اين روش جراحي با هدف درمان چاقي هاي مفرط و كمك به درمان ساير بيماري هاي مرتبط به چاقي انجام مي شود.
پس از انجام اين جراحي فرد مي تواند ميزان كمي از مواد غذايي را بخورد. درنتيجه به سرعت سير شده و در مدت كوتاهي وزن فرد كاهش مي يابد.
چه كساني كانديد عمل اسليو معده هستند؟
اين جراحي يكي از روش هايي است كه بعد از به نتيجه نرسيدن تلاش هاي افزون در راستاي بهبود عادات رژيم غذايي و ورزشي و همچنين استفاده از دارو هاي مناسب كاهش وزن انجام مي گيرد.
اما به طوركلي فرد بايد شرايط خاصي را داشته باشد كه بتواند اين عمل را انجام دهد. در ادامه تعدادي از اين شرايط را قرار داده ايم.
شاخص توده بدني بيشتر از ۴۰
براي اين عمل شاخص توده ي بدني فرد بايد بيشتر از ۴۰ باشد،ب ه عبارت ديگر فرد دچار چاقي مفرط باشد.
ابتلا به ديابت يا فشار خون بالا
همچنين اگر شخصي كه با ديابت يا فشار خون بالا و ديگر بيماري هاي زمينه اي است، داراي شاخص توده بدني مابين ۳۵ و ۳۹.۹ نيز باشد؛ مي تواند يكي از كانديد هاي اين جراحي باشد.
اضافه وزن بيش از ۴۵ كيلوگرم
اگر اضاف وزن شخصي بالاي 45 كيلوگرم باشد كانديد مناسبي براي عمل اسليو معده است
عدم مصرف مداوم دخانيات و الكل
همچنين اگر شخص به مصرف مواد مخدر و الكل اعتياد ندارد و از نظر ذهني مي تواند سبك زندگي خود را تغيير دهد ميتواند اين عمل را انجام دهد.
چاقي عصبي
در آخر اگر اضافه وزن شخص ناشي از بيماري هاي روانشناختي باشد يا به عبارت ديگر دچار چاقي عصبي و رواني است، مي تواند از اين روش براي لاغري بهره ببرد.
منبع: bariatricsurgery.ir
برچسب:
،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۱۸ دى ۱۴۰۲ساعت:
۱۱:۱۳:۱۳ توسط:نت وير موضوع:
بعد از جراحي لاغري، تغذيه مناسب براي بهبود و بازيابي سريع بسيار مهم است. مصرف ميوه ها و انتخاب بهترين ميوه ها بعد از جراحي لاغري مي تواند به شما در روند بهبودي تان بسيار كمك كند. در انتخاب بهترين ميوه ها بعد از جراحي لاغري، بايد يك سري از موارد را كه در فرآيند بهبود و بازسازي بدن موثرند مد نظر قرار داد.
در انتخاب بهترين ميوه ها بعد از جراحي لاغري كدام فوايد را بايد مد نظر قرار داد؟
- ميوههاي پر از آنتياكسيدان ها: ميوه هايي مانند توت ها، توت فرنگي، توت سياه و آلوئه ورا به دليل اينكه حاوي آنتياكسيدان هاي غني هستند مي توانند به بازسازي بافت هاي بدن كمك كنند و فرايند التيام زخم ها را تسريع بخشند.
- ميوه هاي حاوي ويتامين C:ويتامين C نقش مهمي در تقويت سيستم ايمني بدن و توليد كلاژن دارد. ميوه هايي مانند پرتقال، نارنگي، توت فرنگي، آناناس و كيوي حاوي ويتامين C زيادي هستند.
- ميوه هاي حاوي پروتئين: برخي ميوهها مانند آووكادو و زيتون حاوي مقدار قابل توجهي پروتئين هستند كه مي تواند در فرايند بهبود و بازسازي سلولهاي بدن كمك كند.
- ميوه هاي با قند طبيعي: ميوه هايي مانند هلو، خرما و آناناس كمي قند طبيعي دارند و مي توانند به عنوان يك منبع انرژي طبيعي براي بدن شما در دوران بازسازي عمل كنند.
- ميوه هاي غني از فيبر: ميوه هاي داراي فيبر غذايي مانند سيب، هلو، آلو، توت ها و آناناس مي توانند در بهبود عملكرد گوارش و جلوگيري از مشكلات گوارشي كمك كنند. همچنين، در نظر داشته باشيد كه هرگاه پس از عمل جراحي هستيد، بهتر است با پزشك خود در مورد رژيم جراحي لاغري مشورت كنيد و رژيم غذايي خود را با توجه به نيازهاي خاص خودتان تنظيم كنيد.
منبع: bariatricsurgery.ir
برچسب:
،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۱۶ دى ۱۴۰۲ساعت:
۰۹:۵۰:۲۵ توسط:نت وير موضوع:
نشتي بعد از عمل اسليو معده نشت گوارشي نيز ناميده مي شود. اين نشت منجر به سوراخ شدن منگنه هاي معده و وارد شدن مواد غذايي هضم نشده به داخل شكم مي شود. اين عارضه مي تواند پس از ساير جراحي هاي لاغري هم رخ بدهد.
علل بروز نشتي بعد از عمل اسليو
علت ايجاد عارضه نشتي در افراد مختلف متفاوت است اما رايج ترين دلايل آن به شرح زير مي باشند:
عدم مهارت و تجربه كافي جراح براي انجام عمل
عمل اسليو معده حتماً بايد توسط يك جراح متخصص انجام شود تا عمل را با دقت بالايي انجام دهد و محل دوخت را به بهترين و محكم ترين شكل منگنه كند. اگر تجربه كافي نداشته باشد و در دوخت قسمت هاي برش خورده دقت كافي نكند و به خوبي آن ها را به هم منگنه نكند، احتمال ايجاد پارگي در محل منگنه بيشتر شده و نشتي بعد از عمل اسليو بروز پيدا مي كند.
پيروي نكردن از رژيم غذايي بعد از عمل
بعد از انجام عمل اسليو فرد بايد از يك رژيم جراحي لاغري پيروي كند تا هم سرعت بهبودي بالا رفته و هم معده به تدريج به انواع غذاها عادت كند. با اين حال اگر بيمار به رژيم غذايي توصيه شده توسط پزشك توجه نكرده و آن را به درستي رعايت نكند؛ هم سرعت بهبودي او كم مي شود و هم احتمال دارد در اثر مصرف مواد غذايي گوناگون به معده فشار آمده و در اثر اين فشار محل بخيه درز پيدا كرده و محتويات داخل معده به درون شكم نشت پيدا كند.
بلند كردن اجسام سنگين
بلند كردن اجسام سنگين در هفته هاي اول بعد از عمل اسليو از عواملي است كه مي تواند موجب بروز نشتي معده شود. چون فشار وارد شده به شكم و معده در اثر بلند كردن اجسام سنگين موجب ايجاد شكاف و پارگي در محل دوخت معده مي شود و نشتي بعد از عمل اسليو بروز پيدا مي كند.
انجام فعاليت هاي بدني شديد بلافاصله بعد از عمل
در همان روز اول جراحي كادر پزشكي از بيمار مي خواهد كه پياده روي آهسته داشته باشد و به مرور و با گذشت زمان آن را افزايش داده و قدم هايش را تندتر كند. بنا بر توصيه پزشكان فرد بعد از عمل اسليو نبايد ورزش كردن و تحركات بدني را كنار بگذارد. اما اين به معناي اين نيست كه قبل از رسيدن به بهبودي كامل شروع به ورزش هاي سنگين كند.
منبع: bariatricsurgery.ir
برچسب:
،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۱۲ دى ۱۴۰۲ساعت:
۰۹:۱۹:۲۳ توسط:نت وير موضوع:
اسليو معده يكي از محبوب ترين عمل هاي لاغري است كه موجب كاهش وزن موثر در افراد مبتلا به چاقي مفرط مي شود. اين عمل در برخي موارد ممكن است با عوارضي همراه باشد. نشتي بعد از عمل اسليو يكي از اين عوارض است كه كمي ترسناك به نظر مي رسد. اما جاي نگراني ندارد چرا كه اگر به موقع تشخيص داده شود قابل درمان است. در اين مقاله قصد داريم به بررسي عارضه نشتي بپردازيم. همراه ما باشيد.
همه چيز درباره عمل اسليو
آيا با عمل اسليو آشنايي داريد؟ اين عمل با كاهش حجم معده موجب كاهش وزن مي شود، اما چگونه؟! در واقع مراحل آن به اين صورت است كه پزشك جراح بعد از بيهوشي فرد و با استفاده از روش لاپاراسكوپي بخش بزرگي از معده را برش زده و از بدن خارج مي كند، در نتيجه حجم كمي از معده كه حدود 20 درصد از آن مي باشد، باقي مي ماند.
در پي كاهش حجم معده، اشتهاي فرد هم كاهش يافته و غذاي مصرفي او نيز كم مي شود. به اين ترتيب بعد از مدتي كاهش وزن بسيار اتفاق مي افتد.
نشتي بعد از عمل اسليو معده به چه معناست؟
نشتي بعد از عمل اسليو معده نشت گوارشي نيز ناميده مي شود. اين نشت منجر به سوراخ شدن منگنه هاي معده و وارد شدن مواد غذايي هضم نشده به داخل شكم مي شود. اين عارضه مي تواند پس از ساير جراحي هاي لاغري هم رخ بدهد. شايان ذكر است عارضه نشتي به دليل خطر مرگ و مير يكي از خطرناك ترين عوارض اسليو معده به شمار مي آيد كه اگر به موقع درمان نشود مي تواند منجر به مرگ فرد شود.
انواع نشتي اسليو معده
- نشتي بعد از عمل اسليو با توجه به زمان وقوع به سه دسته تقسيم مي شود كه شامل موارد زير مي باشد:
- نشت زود هنگام كه در روزهاي اول تا سوم بعد از عمل رخ مي دهد.
- نشت متوسط كه بين روزهاي چهارم تا هفتم بعد از جراحي اتفاق مي افتد.
- نشت ديرگاه كه بعد از هفته اول جراحي بروز پيدا مي كند.
برخي از نشت ها به دليل مشكلات فني در زمان جراحي و برخي ديگر به دليل عوامل مرتبط با بيمار مانند تغذيه نامناسب، استعمال دخانيات و نارسايي كليه ايجاد مي شود. همه اين عوامل داراي اهميت بسياري هستند. زيرا هر نوع نشت مجموعه اي از علائم را برزو داده و اقدامات مناسب براي مديريت آن را مي طلبد.
منبع: bariatricsurgery.ir
برچسب:
،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۱۲ دى ۱۴۰۲ساعت:
۰۹:۱۶:۲۵ توسط:نت وير موضوع:
بعد از عمل اسليو بيمار بايد به مدت يك شب در بيمارستان بستري شود و تحت نظر باشد، اگر روند بهبودي و علائم حياتي بيمار مانند فشارخون، ضربان قلب و … نرمال باشند، بيمار يك روز بعد از عمل از بيمارستان ترخيص مي شود.
در صورت وجود هرگونه مشكلي مانند ايجاد لخته خون، خونريزي و غير طبيعي بودن هر كدام از علائم حياتي، بيمار مدت زمان بيشتري در بيمارستان بستري مي شود تا زمان برطرف شدن عارضه ايجاد شده نرمال شدن علائم عمومي بايد در بيمارستان تحت نظر باشد.
اهميت مدت زمان بستري شدن بعد از عمل اسليو
مدت زمان بستري شدن پس از جراحي اسليو معده از نظر جراح لاغري بسيار حائز اهميت است، تيم جراحي، بيمار را بعد از عمل اسليو، به دلايل زير، به مدت يك تا چند روز در بيمارستان بستري مي كنند:
- براي كنترل وضعيت عمومي و علائم حياتي
- جلوگيري از بروز عوارض احتمالي
- كنترل و مديريت عوارض ايجاد شده
- كمك به بهبودي سريع بيمار
عوارض بعد از عمل اسليو
براي درك بهتر اهميت مدت زمان بستري بايد با عوارض جراحي اسليو آشنا شويد. پس از انجام عمل اسليو، احتمال بروز عوارض و خطرات خفيف تا جدي وجود دارد و جراح و تيم جراحي در مدت زمان بستري شدن سعي مي كنند از بروز آن ها جلوگيري و در صورت بروز، به خوبي آن ها را مديريت و درمان كنند. اين عوارض شامل موارد زير هستند:
درد و ناراحتي؛ احساس درد و ناراحتي بعد از اسليو طبيعي است، با اين حال، درد شديد يا مداوم ممكن است نشان دهنده عوارضي جدي باشد و بايد به تيم جراحي گزارش شود، اين عوارض را مي توان در بيمارستان با مصرف دارو يا تزريق سرم مديريت كرد.
حالت تهوع و استفراغ؛ حالت تهوع و استفراغ در مراحل اوليه بهبودي شايع است و در مدت زمان بستري شدن بعد از عمل اسليو مي توان از بروز آن جلوگيري كرد.
تب و علائم عفونت؛ ممكن است فرد بعد از عمل اسليو دچار تب، افزايش قرمزي، گرمي يا ترشح از محل جراحي را تجربه كند.
مشكل در بلع؛ برخي از بيماران ممكن است مشكل بلع يا احساس گير كردن غذا را تجربه كنند و ممكن است به دليل تورم يا باريك شدن مري باشد.
منبع: bariatricsurgery.ir
برچسب:
،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۱۱ دى ۱۴۰۲ساعت:
۱۰:۳۰:۱۸ توسط:نت وير موضوع:
افرادي كه قصد انجام عمل اسليو را دارند، بايد در هنگام انتخاب مناسب ترين بيمارستان خصوصي، ويژگي هاي زير را در نظر بگيرند و بر اساس اين ويژگي ها ليست بهترين بيمارستان ها را تهيه كنند تا انتخابشان در بهترين گزينه محدود شود و تصميم آگاهانه اي بگيرند. اين ويژگي ها شامل موارد زير هستند:
داشتن جراحان و كادر پزشكي مجرب
يكي از ويژگي هاي بارز بهترين بيمارستان هاي خصوصي براي جراحي اسليو معده، داشتن تيمي از جراحان مجرب و كادر پزشكي آموزش ديده است. اين متخصصان بايد دانش و تخصص لازم در انجام روش هاي اسليو معده داشته باشند.
به دنبال بيمارستانهايي باشيد كه سابقه جراحيهاي موفق و تيمي متخصص در جراحي چاقي دارند، تخصص جراح لاغري و تيم او در موفقيت عمل و رسيدن به نتيجه ايده آل نقش بسزايي دارد.
داشتن امكانات و تجهيزات پيشرفته
بيمارستان هاي را در ليست بهترين بيمارستان هاي خصوصي براي عمل اسليو معده خود، قرار دهيد كه داراي امكانات مدرن و مجهز باشند. فناوري پيشرفته، مانند ابزارهاي لاپاراسكوپي و سيستم هاي تصويربرداري با كيفيت بالا، امكان انجام روش هاي كم تهاجمي و نتايج بهتر جراحي را فراهم مي كند.
امكانات پيشرفته به راحتي عمل كمك مي كند و ميزان موفقيت و رضايت بيمار را بالا مي برد.
داشتن متخصصان مختلف براي ارائه برنامه جامع
بايد بيمارستان هاي كه براي موفقيت جراحي اسليو معده، يك تيم از متخصصان مختلف دارند را در ليست بهترين بيمارستان هاي خصوصي براي عمل اسليو معده قرار داد.
بهترين بيمارستان هاي خصوصي داراي يك تيم با تجربه از جراحان لاغري، متخصصان تغذيه، روانشناسان و فيزيوتراپيست ها هستند و بيماران قبل، در حين و بعد از جراحي، مراقبتهاي كاملي را دريافت ميكنند كه باعث موفقيت طولانيمدت و بهبود سلامت كلي ميشود.
پشتيباني پس از عمل و مراقبت هاي بعدي
بهبود موفقيت آميز و كاهش وزن طولاني مدت پس از جراحي اسليو معده نياز به حمايت مداوم و مراقبت هاي بعدي دارد. بهترين بيمارستان هاي خصوصي يك برنامه ساختاريافته پس از عمل را ارائه مي دهند كه شامل معاينات منظم، رژيم جراحي لاغري و راهنمايي در مورد تغيير سبك زندگي است.
وجود سيستم حمايتي در بيمارستان هاي خصوصي، براي بيماران و براي سازگار شدن با عادات غذايي جديد، حفظ كاهش وزن و مديريت هرگونه عوارض احتمالي اسليو بسيار مهم است.
اهميت دادن به بيمار محور و مراقبت فردي
در هنگام آماده كردن ليست بهترين بيمارستان هاي خصوصي براي عمل اسليو معده، بايد بيمارستان هاي را انتخاب كرد كه مراقبت بيمار محور را در اولويت قرار مي دهند و درك مي كنند كه نيازها و شرايط هر بيمار منحصر به فرد است.
در بهترين بيمارستان ها براي گوش دادن به بيماران، رسيدگي به نگراني هاي آنها و مشاركت آنها در فرآيند تصميم گيري وقت مي گذارند. داشتن مراقبت فردي با توجه به نياز بيمار در طول عمل و بهبودي پس از آن، به بهبودي بيمار، حمايت و افزايش اعتماد به نفس او مي كنند.
منبع: bariatricsurgery.ir
برچسب:
،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۱۱ دى ۱۴۰۲ساعت:
۱۰:۲۵:۴۹ توسط:نت وير موضوع:
عمل باي پس معده نوعي از عمل هاي لاغري است كه به روش لاپاراسكوپي و تحت بيهوشي عمومي انجام مي شود. اين عمل به منظور كاهش وزن موثر در افراد مبتلا به چاقي مفرط مورد استفاده قرار مي گيرد. (افرادي كه شاخص توده بدني آن ها ۴۰ يا بالاتر از آن باشد)
فوايد و مزاياي عمل لاغري باي پس
در اين بخش مي خواهيم مزاياي اين عمل را بررسي كنيم.
- بعد از اين عمل و البته در دراز مدت كاهش وزن قابل توجهي ايجاد مي شود. (حدود 60 تا 80 درصد از وزن اضافه)
- موجب محدود شدن غذاي مصرفي فرد مي شود.
- با ايجاد نوسانات مطلوب در هورمون هاي گوارشي موجب كاهش اشتها و افزايش سيري مي شود.
- به درمان بيماري هاي مرتبط با چاقي كمك بسياري مي كند.
- احتمال بازگشت وزن بعد از اين عمل بسيار كم است.
- موجب بهبود بيماري ديابت شده و در بيشتر موارد احتياج به مصرف دارو را از بين مي برد.
- اين عمل بازگشت پذير است.
خطرات احتمالي عمل باي پس معده
علاوه بر خطراتي كه با هر نوع عمل جراحي همراه است مانند خونريزي و لخته شدن خون، با توجه به تجربيات كساني كه عمل باي پس انجام داده اند ممكن است بعد از اين عمل عوارض زير بروز پيدا كند:
- سوء تغذيه و كمبود مواد معدني در بدن به دليل كاهش جذب
- انسداد روده باريك
- سندروم دامپينگ
- نشت معده
- فيستول معده
- تنگي آناستوموز
كانديداي مناسب براي انجام عمل باي پس
بر اساس تجربيات كساني كه عمل باي پس انجام داده اند، افراد با شرايط زير كانديداي مناسبي براي انجام اين عمل لاغري هستند:
- افرادي كه داراي شاخص توده بدني 40 يا بالاتر از آن هستند.
- افرادي كه با انواع رژيم هاي لاغري و ورزش نتوانسته اند به كاهش وزن برسند.
- افرادي كه شاخص توده بدني 35 دارند و از بيماري هاي ناشي از چاقي مانند بيماري قلبي، فشار خون بالا و ديابت نوع دو رنج مي برند.
منبع: bariatricsurgery.ir
برچسب:
،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۱۰ دى ۱۴۰۲ساعت:
۱۰:۳۱:۰۷ توسط:نت وير موضوع:
هدف اصلي عمل باي پس معده كاهش ميزان غذا و كالري دريافتي بدون وارد شدن لطمه به جذب مواد مغذي و مورد نياز بدن است. به همين منظور معده به فاصله كمي از دريچه كارديا (محل اتصال معده به مري) به دو بخش تقسيم مي شود. روند انجام اين عمل لاغري به شرح زير مي باشد:
ايجاد برش در معده و تقسيم آن به دو بخش
در فاصله مشخصي از زير كارديا، يك برش دور تا دور معده زده شده و معده به دو بخش كوچك و بزرگ تقسيم مي شود. اين كار با استاپلر يا منگنه هاي خاصي انجام مي شود و عملكردشان طوري است كه همزمان كار برش و بخيه بافت را انجام مي دهند.
ميانبر زدن معده
با برش ايجاد شده اكنون بيمار دو معده دارد. يك معده بسيار كوچك كه شبيه به كيسه است و به مري متصل است و يك معده ديگر كه بزرگ است و به دوازدهه وصل است. اولين نكته كه بعد از تقسيم معده به دو بخش به چشم مي آيد اين است كه اكنون ديگر هيچ غذايي وارد معده بزرگ نمي شود زيرا به مري راه ندارد و غذا فقط وارد معده كوچك مي شود. بنابراين ما بخش بزرگ معده را دور زده و يا به اصطلاح باي پس مي كنيم.
وصل شدن روده به كيسه كوچك معده
در اين مرحله، روده باريك به فاصله كمي بعد از دوازدهه (اثني عشر) بريده شده و سر آزاد آن به انتهاي معده كوچكي كه به شكل كيسه در آورده شده متصل مي شود تا غذا از آنجا به روده وارد شود.
اتصال دوازدهه به روده
درست است كه جراح لاغري بخش بزرگي از معده را از مسير گوارش دور زده است اما اين به معني خارج كردن كامل معده و دوازدهه از سيستم گوارشي نيست. در واقع ما براي هضم و جذب غذا به شيره معده و هورمون هاي آن نياز داريم، در نتيجه براي اين كه اين مواد ترشح شده و به هضم و جذب غذا كمك كنند، جراح سر آزاد دوزادهه را به پهلوي روده باريك متصل مي كند.
منبع: bariatricsurgery.ir
برچسب:
،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۹ دى ۱۴۰۲ساعت:
۰۹:۵۰:۳۷ توسط:نت وير موضوع: