5 روش براي بستن فاصله بين دندان ها
در حالت عادي هيچ فاصله اي بين دندان ها وجود ندارد و آن ها در موقعيت مناسبي در كنار هم قرار گرفته اند. اما در برخي افراد بنا به دلايلي فاصله قابل توجهي بين دو دندان مجاور يا تمام دندان ها وجود دارد. اگر اين فاصله بيش از 0.5 ميلي متر باشد اصطلاحاً به آن دياستما گفته مي شود.
1. ارتودنسي دندان
اصولي ترين روش براي درمان دياستما و خلاص شدن از شر فاصله ايجاد شده مابين دندان ها (مخصوصا دو دندان جلو) قطعا ارتودنسي دندان است. متخصصان ارتودنسي با كمك انواع دستگاه هاي ارتودنسي دندان ها را از ريشه حركت داده، منظم كرده و فاصله را كاملا ميبندند. بستن فاصله با كمك اين روش به مرور زمان انجام خواهد شد و بنابراين طول درمان و بستن فاصله بين دندان ها با ارتودنسي كمي زمانبرتر از روش هاي ديگر خواهد بود.
براي بستن دياستما بسته به شدت آن ممكن است روش هاي ارتودنسي متحرك مانند ارتودنسي نامرئي و ارتودنسي ثابت بكار گرفته شود.
2. ونير دندان (لمينت و باندينگ ونير كامپوزيت)
ونير ها لايه هاي نازكي از مواد ترميمي دندانپزشكي هستند كه دندان ها را ميپوشانند و ايرادات ظاهري آنها را برطرف ميكنند. دو نوع ونير شناخته شده وجود دارد كه احتمالا شما هم نامشان را شنيده باشيد. لمينت دندان و ونير كامپوزيت دو نوع ونير هستند كه به منظور زيبايي و كمك به بستن فاصله بين دندان ها مورد استفاده قرار مي گيرند.
3. جايگزين كردن دندان از دست رفته
گاهي اوقات ممكن است فردي دياستما نداشته باشد اما پس از كشيده شدن دندان يا خلاصه از دست دادن آن به مرور زمان، فاصله ايجاد شده باشد. در چنين مواردي دندانپزشكان توصيه مي كنند با يك روش جايگزين دندان، فاصله بين دندانها بسته شود.
4. فرنكتومي
اگر زائده يا ساختار فرنوم كه لثه و لب را بهم متصل كرده بزرگتر از حد معمولا باشد و فاصله قابل توجهي بين دو دندان جلو ايجاد كرده باشد تنها روش درمان دياستما بستن اين فاصله خواهد بود. براي افرادي كه با بزرگي فرنوم روبرو هستند روش درمان مي تواند ابتدا فرنكتومي باشد و پس از آن درمان ارتودنسي صورت بگيرد.
5. درمان بيماري هاي لثه
در مواردي كه بافت لثه تحليل رفته يا دچار عفونت و التهاب شده نيز، اگر فاصله بين دندان ها ايجاد شده باشد ميبايست قبل از وارد شدن آسيب بيشتر به دندان ها حتما بيماري لثه را درمان كرده و تحليل لثه را جبران كرد.
جرمگيري دندان، آنتي بيوتيك تراپي و روش هاي ديگري از اين دست مي توانند به درمان بيماري هاي لثه كمك زيادي كنند.
برچسب: ،