دلايل بروز بيماري لثه چيست؟
بيماري لثه يكي از مشكلات رايج دهان و دندان است كه مي تواند تأثيرات جدي بر سلامت عمومي و كيفيت زندگي فرد بگذارد. اين بيماري كه به عنوان بيماري پريودنتال نيز شناخته مي شود، به التهاب و عفونت لثه ها و بافت هاي اطراف دندان ها منجر مي شود.
علت بيماري لثه چيست؟
بعضي از علل بيماري هاي لثه عبارتند از:
پلاك دنداني
پلاك دنداني، يك لايه نازك از باكتري ها و بقاياي غذا است كه به دندان ها مي چسبد و عامل اصلي پريودنتال است. اگر پلاك به طور منظم پاكسازي نشود، به جرم تبديل شده و مي تواند باعث التهاب لثه ها شود.
بهداشت ضعيف دهان و دندان
عدم رعايت بهداشت دهان و دندان، شامل مسواك زدن نادرست و عدم استفاده از نخ دندان، مي تواند به تجمع پلاك و جرم روي دندان ها و لثه ها منجر شود. اين امر باعث التهاب و عفونت لثه ها مي شود.
تغييرات هورموني
تغييرات هورموني در دوران قاعدگي، بارداري و يائسگي مي تواند لثه ها را به التهاب و عفونت حساس تر كند. اين تغييرات مي توانند باعث تغييرات در بافت لثه و افزايش خطر پريودنتال شوند.
مصرف سيگار و الكل
سيگار و الكل مي توانند به شدت سلامت لثه ها را تحت تاثير قرار دهند. سيگار كشيدن به كاهش جريان خون در لثه ها و افزايش خطر ابتلا به مشكلات لثه كمك مي كند. همچنين، مصرف الكل مي تواند به خشكي دهان و افزايش خطر عفونت هاي لثه اي منجر شود.
عوامل ژنتيكي
عوامل ژنتيكي نيز مي توانند در بروز پريودنتال نقش داشته باشند. برخي افراد به طور ژنتيكي مستعد ابتلا به مشكلات لثه هستند و اين مسئله ممكن است نياز به مراقبت هاي ويژه تري داشته باشد.
بيماري هاي سيستميك
ديابت، بيماري هاي قلبي و اختلالات خود ايمني مي توانند با تغييرات در سيستم ايمني بدن، التهاب لثه ها و ساير مشكلات دهاني را تشديد كنند.
منبع: smilebright.ir
برچسب: ،