ترميم دندان با روش جديد و با دوام اينله و انله
زماني كه دندان دچار پوسيدگي ميشود، نيازمند درمان است. اگر شدت پوسيدگي بالا باشد، پزشك از روكش دندان استفاده ميكند. در برخي مواقع كه ساختار بيروني دندان سالم است اما پوسيدگي بهقدري است كه نميتوان آن را پر كرد، از اينله و آنله دندان استفاده ميشود. از اينله و انله در مواقعي كه دندان دچار شكستگي يا آسيبديدگي باشد نيز ميتوان استفاده كرد. اينله و انله يكي از روش هاي جديد ترميم دندان و حتي اصلاح طرح لبخند نيز محسوب مي شود.
اينله چيست؟
اينله دندان با استفاده از مواد كامپوزيت دندان يا برخي مواد سراميك مانند به نام پرسلين ساخته ميشود. رنگ اين مواد مانند رنگ طبيعي دندان است. اينله دندان در مواردي كه دندان درست پر نشده و ظاهر خوبي ندارند، مورداستفاده قرار ميگيرد. پزشكان ميتوانند براي پركردن سوراخ دندان از اينله استفاده كنند. براي پركردن از طريق اينله از روش باندينگ استفاده ميشود. با روش باندينگ مواد اينله محكم روي دندان ميچسبند و از دندان جدا نميشوند. اينله براي پركردن سطح مركزي دندان كاربرد دارد.
انله چيست؟
با استفاده از اينله نميتوانيم سطح رويي دندان را ترميم كنيم. انله به اين نياز پاسخ ميدهد و براي ترميم طرفين دندان كاربرد دارد. همچنين به انله روكش تكهاي هم گفته ميشود. با استفاده از انله، سوراخهايي كه در سطح رويي دندان وجود دارند پر ميشود. انله نيز مانند اينله از رنگ طبيعي مطابق با دندان برخوردار است و جنس سراميكي دارد. براي قراردادن انله نيز از روش باندينگ استفاده ميشود.
تفاوت پركردن دندان با اينله و انله دندان
سرعت پركردن دندان به نسبت اينله و انله بالاتر است و تنها در يك جلسه انجام ميشود. در روش پركردن دندان، دندانپزشك از مواد مخصوصي استفاده ميكند كه با انله و اينله متفاوت است. از طرفي اين مواد مستقيماً داخل دندان را پر ميكنند. اينله حالت فرسايشي ندارد و امكان جداشدن يا آسيبديدن آن به نسبت پركردن كمتر است. از آنجايي كه اينله يا انله متناسب با اندازه فضاي خالي دندان ساخته ميشوند، اگر دقيق نباشند ممكن است مواد غذايي به داخل حفره نفوذ كند. در نتيجه اين نفوذ ممكن است پوسيدگي بيشتر شود.
هزينه انله و اينله به نسبت پركردن دندان بالاتر است و توسط بيمه تحت پوشش قرار نميگيرد. در برخي از روشهايي كه براي ترميم دندان استفاده ميشود، سطح دندان را به نسبت قابل توجهي تراش ميدهند درحالي كه در اينله نياز به اين كار نيست. درست است كه هزينه انله و اينله به نسبت پر كرد بيشتر است اما با توجه به دوامي كه دارند به نسبت پركردن ميتواند كارايي بيشتري داشته باشد.
منبع: مجله دندانپزشكي ايمپلنت
برچسب: ،