اهميت كاهش وزن قبل بارداري
داشتن شاخص توده بدني (BMI) برابر با ۳۰ و بالاتر از آن مي تواند احتمال تخمك گذاري طبيعي را كاهش دهد. چاقي همچنين مي تواند بر نتيجه لقاح آزمايشگاهي (IVF) تأثير بگذارد. با افزايش BMI ، خطر IVF ناموفق نيز وجود دارد و در هر صورت چاقي مانع و خطري بزرگ بر سر باروري و فرزندآوري شما خواهد بود. چاقي در دوران بارداري خطر عوارض مختلف بارداري را افزايش مي دهد، مهمترين خطرات بالا بودن وزن در حاملگي عبارتند از:
- خطر سقط جنين
- افزايش خطر به دنيا آمدن نوزاد مرده
- شكست بارداري
- ديابت بارداري
- عارضه حاملگي كه با فشار خون بالا همراه است و علائم آسيب سيستم اندام ديگر ، اغلب كليه ها (پره اكلامپسي)
- اختلال عملكرد قلبي
- · آپنه خواب
- زايمان واژينال دشوار
- افزايش احتمال به دنيا آمدن نوزاد از طرق عمل جراحي سزارين
مادران با چاقي مفرط سعي كنند بچه دار نشوند
كساني كه شاخص توده بدني ۳۰ و بالاتر از آن دارند هرچند كه ميتوانند صاحب فرزند شوند اما بهتر است كه اينكار را انجام ندهند. آن ها بايد با كمك ورزش و انواع رژيم لاغري وزن كم كنند. چنانچه با هيچكدام از روش هاي مرسوم لاغري نتوانسته ايد وزن كم كنيد و به دنبال يك دوره سالم بارداري هستند ميتوانيد پيش از آن به يك جراح لاغري خوب مراجعه كنيد.
متخصص و جراح لاغري با جراحي لاغري به كاهش وزن شما كمك ميكند. ايمنترين روش لاغري براي خانم ها پيش از بارداري عبارتند از:
- عمل اسليو معده
- عمل باي پس معده
- باي پس روده
- ساسي باي پس
- پليسه معده
- باندينگ معده
نكته: خانم هايي كه چاقي مفرط دارند و با عمل جراحي از شر چاقي خلاص ميشوند دست كم تا ۱ سال بعد از عمل بايد صبر كنند و زير نظر جراح لاغري اقدام به يك باردار شدن كند تا بدون هيچ دردسري صاحب فرزند شوند.
براي داشتن يك دوره بارداري سالم BMI شما بايد چقدر باشد؟
همانطور كه ميدانيد بارداري با افزايش وزن همراه است و هرچه جنين در داخل رحم بزرگتر ميشود وزن مادر نيز افزايش ميابد. در اين ميان مادراني كه بيش از حد چاق هستند احتمالا با اضافه وزن بالايي روبرو ميشوند و بارداري آن ها به خطر مي افتد. كساني كه وزن كمي دارند نيز بايد براي بارداري به وزن مشخصي برسند تا سلامتي جنين تضمين شود.
بر اساس شاخص توده بدني كه افراد دارند داشتن مقداري اضافه وزن در دوره بارداري طبيعي است. مقدار اضافه وزن متناسب با شاخص توده بدني هر فرد به شرح زير است:
- BMI برابر با ۳۰ و بيشتر از آن: نهايتا ۵ تا ۹ كيلوگرم داشته باشند مانعي ندارد اما بيشتر از آن برايشان ضرر دارد. و لازم است كه حين بارداري به فكر كاهش وزن باشند.
- BMI 25 تا ۲۹.۹: از ۷ تا ۱۱ كيلو
اطلاعات بيشتر در : www.bimarestaan.ir
برچسب: ،