رژيم غذايي بعد از عمل باي پس معده
باي پس معده به طور قابل توجهي اندازه معده را كاهش مي دهد و همچنين بخشي از روده كوچك را از مسير جذب خارج مي كند. اين تغييرات باعث مي شود تا ظرفيت معده براي دريافت غذا كمتر شود و سرعت جذب مواد مغذي كاهش يابد.
بنابراين رژيم غذايي پس از جراحي بايد به گونه اي تنظيم شود كه نيازهاي غذايي بدن به خوبي تأمين شود و از بروز كمبودهاي تغذيه اي جلوگيري گردد.
مراحل شروع رژيم غذايي پس از باي پس معده
رژيم غذايي پس از باي پس معده به چندين مرحله تقسيم مي شود تا بدن به تدريج به وضعيت جديد عادت كند. اين مراحل شامل:
مرحله مايعات شفاف (0-2 هفته پس از جراحي)
اين مرحله بلافاصله پس از جراحي شروع مي شود و هدف آن جلوگيري از فشار بر روي معده و كاهش التهاب است. بيمار در اين مرحله تنها مي تواند مايعات شفاف و بدون قند مصرف كند. برخي از مايعات مجاز عبارتند از: آب، آبگوشت شفاف، ژلاتين بدون شكر، چاي بدون كافئين و بدون شكر.
مرحله مايعات كامل (2-4 هفته پس از جراحي)
در اين مرحله از رژيم غذايي بعد از باي پس معده، بيمار مي تواند مايعات كامل و پروتئيني مصرف كند. اين مايعات بايد كم چرب و كم شكر باشند. نمونه هايي از مايعات كامل شامل: سوپ هاي صاف شده، شير كم چرب يا بدون چربي، نوشيدني هاي پروتئيني (بدون شكر و كم چرب)، ماست بدون چربي و بدون شكر.
مرحله غذاي نيمه جامد (4-6 هفته پس از جراحي)
در اين مرحله، بيمار مي تواند شروع به مصرف غذاهاي نيمه جامد و نرم كند. غذاها بايد به خوبي له شده و جويده شوند. برخي از غذاهاي مناسب براي اين مرحله عبارتند از: پوره سبزيجات، تخم مرغ آب پز نرم، پنير نرم بدون چربي و پوره ميوه هاي بدون قند.
مرحله غذاي جامد (6 هفته و بيشتر پس از جراحي)
اين مرحله شامل بازگشت تدريجي به مصرف غذاهاي جامد است. بيمار بايد از مصرف غذاهاي سنگين، چرب و پرشكر پرهيز كند و توجه ويژه اي به انتخاب غذاهاي كم چرب و پروتئيني داشته باشد. نمونه هايي از غذاهاي مناسب شامل: گوشت سفيد (مرغ و ماهي) پخته شده و نرم، سبزيجات پخته شده و نرم، ميوه هاي تازه و نرم و غلات كامل.
منبع: bariatricsurgery.ir
برچسب: ،